Aktuellt program hösten 2013

Antik och kuriosa to 12 Ti 8 To 7 Ti 3
Uniform / Vapen on 18 On 16 On 20 On 11
Vykort Må 30 Ti 29 Må 25

*       On 13/3 ÅRSMÖTE (OBS – ingång från gården)
**     On 22/5 PRESSBYRÅNS MUSEUM, Strandbergsgatan 61, kl 11.00

HARTWICKSKA HUSET, S:t Paulsgatan 39 A
(S:t Erik, Antik och kuriosa, ingång från gatan)

eller 39 C (Vapen/Uniform, Vykort, ingång från gården).

12 torsdag SOMMARENS FYND (Antik och kuriosa)
Höstprogrammet inleds på traditionellt sätt med Sommarens fynd. Många har kanske gjort något trevligt fynd till samlingen under sommaren, eller har något annat intressant att visa upp. Deltagarna tar med och berättar om sina prylar.
Kaffe och hembakat.
18 onsdag SOMMARENS FYND  (Vapen)
Efter en förhoppningsvis givande sommar med många besök på marknader, loppisar och auktioner mm, träffas vi och gläds åt allas fynd. Ta även med andra intressanta vapen och tillbehör att visa och diskutera omkring.
30 måndag ÅNGBÅTAR I STOCKHOLMS SKÄRGÅRD  (Vykort)
I början av 1900-talet och framåt gick det mängder av ångbåtar från Stockholm och ut i skärgården, och många av dessa finns också på vykort. Bildvisning.
8 tisdag TENN  (Antik och kuriosa)
Kvällens tema är tennföremål av alla de slag. Ta med intressanta föremål ur din samling eller sådant du vill veta mer om.
16 onsdag UNIFORMSSEKTIONEN
Vi tittar på roliga militärvykort, belöningsmedaljer, några plaketter och polletter, vidare MILITÄRA SMÅPRYLAR såsom tennsoldater och figurer av trä och tyg, miniatyremblem i metall av flottans fartyg, olika prestationsmedaljer och märken samt frivilligsaker mm.

S:t Eriks medlemmar, kom till oss för en trevlig stund. Mötet är till för oss alla, inte bara vår ”lilla” sektion. Medtag gärna egna föremål.

20 söndag SAMLARMARKNAD KL 10.00 – 15.00
OBS NY PLATS: RÅSUNDASKOLAN I SOLNA
S:t Eriks populära samlar- och kuriosamarknad är nu tillbaka, i nya trevliga lokaler
Råsundaskolans matsal, Ekensbergsvägen (92)
T-bana Solna Centrum, norra utgången mot Vireberg, gå sedan över en liten kulle. Med bil Frösundaleden till Solnahallen, där mot Sundbyberg och direkt till höger mot Vireberg.

Massor av roliga och udda saker finns att se på och köpa.
Bra servering med kaffe, fikabröd och smörgåsar finns i anslutning till marknaden.

Vill du sälja? Ring och beställ bord – bordshyra 150 kr (OBS: korta bord 120 cm) – av Inger Wallin på telefon 08-31 33 65 frånmåndagen den 23 september från
kl 18.00. Vänta inte för länge, borden kanske tar slut!
VÄLKOMMEN – GRATIS INTRÄDE

29 tisdag VYKORTSBYTE  (Vykort)
7 torsdag GYCKELKRUS  (Antik och kuriosa)
Vår medlem Tommy Nilsson visar föremål ur sina samlingar samt berättar och demonstrerar hur det går till. Ta gärna med egna gyckelkrus för bedömning och diskussion.
Kaffe och hembakat.
20 onsdag DEN AMERIKANSKA COWBOYERAN  (Vapen)
Vi tar med vapen, kläder och utrustning som kan kopplas till den tiden, även från
ursprungsbefolkningen.

25 måndag OFFENTLIG UTSMYCKNING  (Vykort)
Statyer och installationer på vykort är ofta betraktade som tråkiga, men är faktiskt ett riktigt intressant samlarområde, inte minst när det gäller de moderna vykorten. Bildvisning. Vykortsbyte.
3 tisdag JULAVSLUTNING MED GLÖGG OCH AUKTION  (Antik och kuriosa)
Visst ska vi ha en julauktion även i år! Lämna in max 3 saker med julanknytning. Julstämning med glögg och pepparkakor utlovas.
11 onsdag AMMUNITION  (Vapen)
Ta med äldre och nyare ammunition av alla de slag, gärna ovanlig, även hemladdade patroner och hemladdningsutrustning.