Aktuellt program våren 2014

*     Sö 16/3 SAMLARMARKNAD, Råsundaskolan i Solna kl 10.00 – 15.00
**   To 20/3 ÅRSMÖTE
*** To 22/5 SPÅRVÄGSMUSEET, Tegelviksgatan 22, kl 14.00 – 16.00

HARTWICKSKA HUSET, S:t Paulsgatan 39 A (S:t Erik, Antik och kuriosa, ingång från gatan) eller 39 C (Vapen/Uniform, Vykort, ingång från gården).

15 onsdag OLIKA MYNDIGHETERS TJÄNSTEVAPEN  (Vapen)
Ta med egna föremål för visning och diskussion.
23 torsdag ALLA TIDERS SKOR  (Antik och kuriosa)
Gamla, konstiga, udda skor och stövlar för barn och vuxna, även skomakarverktyg och andra föremål runtomkring skor.
Ta med egna skor och föremål att visa, berätta eller fråga om.
30 torsdag KARTONGKORT  (Vykort)
Föregångare till helgvykorten var de s. k. handräckningskorten. En grupp av dessa
är kartongkorten, ofta tecknade och signerade av dåtidens konstnärer, som senare
kom att teckna julkort och andra helgvykort. Jenny Nyström är kanske mest känd,
men en hel del andra namn förekommer.
Bildvisning. Vykortsbyte. Kaffe med tillbehör.
5 onsdag REVOLVERN SOM TÄVLINGSVAPEN  (Vapen)
Ta med egna föremål för visning och diskussion.
17 måndag LANDSKAP  (Antik och kuriosa)
Många samlar på föremål från ett visst landskap, en ort eller ett område. Det kan
t. ex. vara hembygdsdräkt, minnessaker, kartor, vykort eller udda prylar. Ta med saker från ditt område och presentera, berätta eller fråga om dem.Kaffe med dopp.
25 tisdag STOCKHOLMS INDUSTRIER  (Vykort)
Det har funnits många industrier i Stockholm och en del av dem finns avbildade på vykort.
Bildvisning. Vykortsbyte. Kaffe med tillbehör.
12 onsdag OLIKA GRADBETECKNINGAR I SVERIGE FÖRR OCH NU (Uniform)
Ta med egna uniformsdetaljer och gradbeteckningar för visning och diskussion.Kaffe och kakor serveras.
16 söndag SAMLARMARKNAD KL 10.00 – 15.00. RÅSUNDASKOLAN I SOLNA
S:t Eriks populära samlar- och kuriosamarknad i de trevliga lokalerna i Råsundaskolans matsal, Ekensbergsvägen (92)
T-bana Solna Centrum, norra utgången mot Vireberg, gå sedan över en liten kulle.
Tvärbanan Solna Centrum. Med bil Frösundaleden till Solnahallen, där mot Sundbyberg och direkt till höger mot Vireberg. Massor av roliga och udda saker finns att se på och köpa.
Bra servering med kaffe, fikabröd och smörgåsar finns i anslutning till marknaden. Vill du sälja? Ring och beställ bord – bordshyra 150 kr (OBS: korta bord 120 cm) – av Inger Wallin på telefon 08-31 33 65 från tisdagen den 18 februari från
kl 18.00. Vänta inte för länge, borden kanske tar slut!
VÄLKOMMEN – GRATIS INTRÄDE
20 torsdag SAMLARMARKNAD KL 10.00 – 15.00. RÅSUNDASKOLAN I SOLNA
Härmed kallas till årsmöte med Samlarföreningen S:t Erik. Efter mötet följer en auktion med Bosse Bark vid klubban. Högst fem poster – endast böcker och andra trycksaker – kan du lämna infrån kl 18.00.
24 måndag VYKORTSBYTE  (Vykort)
Ta gärna med vykort att byta eller sälja samt ett gott humör.Kaffe med tillbehör.
9 onsdag BILDKVÄLL I VAPENSEKTIONEN  (Vapen)
Bildvisning från tidigare möten och besök på t. ex. Skokloster eller Örbyhus slott, samt bilder på olika vapen som behandlats genom åren.
Har du egna bilder, så ta med på ett USB-minne så ser vi på dem om tiden tillåter.
14 måndag GLAS I ALLA FORMER  (Antik och kuriosa)
Det kan t. ex. vara flaskor och dricksglas, ju äldre desto roligare, eller något udda glasföremål. Ta med vad du har i gömmorna och fråga eller berätta.Kaffe med dopp som vanligt
24 torsdag AB FLYGTRAFIK  (Vykort)
Företaget AB Flygtrafik producerade de bästa vykorten efter flygfotografier. När flygfoton blev förbjudna under andra världskriget, började man även med vykort efter bilder tagna på marken, gärna från en höjd så att de påminde om flygfoton. Vi får se lite olika exempel. Vykortsbyte. Kaffe med tillbehör.
22 torsdag SpårvägsmuseetSPÅRVÄGSMUSEET OBS KL 14.00 – 16.00

TEGELVIKSGATAN 22(bussarna 2 eller 66 hållplats Spårvägsmuseet, även

bussarna 53 och 55). Se även hemsidan www .sparvagsmuseet.sl.se

Vi får en guidad visning av museet och dess utställningar.

Subventionerat pris 20 kr inklusive guidning (betalas på plats).

Anmälan till Göran Heijtz via email goran.heijtz @ telia.com eller

telefon 08-10 83 62 (dagtid).