Aktuellt program våren 2016

Uniform / Vapen On 13 On 19 On 9 On 6
Vykort Ti 26 Ti 16 Ti 15 Ti 12

*   On 30/3 ÅRSMÖTE
** On 11/5 SCOUTERNAS MUSEUM, Instrumentvägen 19 i Örnsberg, kl 17.00 – ca kl 19

HARTWICKSKA HUSET, S:t Paulsgatan 39 C (ingång från gården).

13 onsdag FÖRSÖKSVAPEN  (Vapen)

Svenska försöksvapen av alla typer , t ex gevär, pistoler, bajonetter samt tillbehör till dessa, mm.

Ta med egna föremål för visning, byte eller försäljning.

18 måndag PAPPER I ALLA DESS FORMER  (Antik och kuriosa)

Allt ifrån aktiebrev till servetter, restaurangmenyer, gamla fotografier eller något annat intressant.

Ta med egna föremål att visa, berätta, kåsera eller fråga om.

26 tisdag 1940-TALETS VYKORT  (Vykort)

Hur såg 1940-talets vykort ut och hur påverkades de under ett årtionde som bl a

omfattade andra världskriget? Bildvisning.

Vykortsbyte. Kaffe med tillbehör.

10 onsdag UNIFORMSREGLEMENTEN  (Uniform)

Kvällens ämne handlar om icke-militära uniformsreglementen, t ex för polis, tull, brandkår, SJ, televerket och vattenfall, avseende uniformsdetaljer, märken, knappar samt även böcker.

Ta med egna föremål för visning, byte eller försäljning.

16 tisdag VYKORTSBYTE  (Vykort)

23 tisdag MINIATYRER  (Antik och kuriosa)

Vi visar upp det vi samlat på oss, allt ifrån gamla leksaksbilar och dockmöbler till annan miniatyrkuriosa, så smått som möjligt.

9 onsdag STRIDSKNIVAR  (Vapen)

Vi tar med oss stridsknivar från alla tider och av alla typer att visa och berätta om. Ta gärna även med andra föremål för visning, byte eller försäljning.

15 tisdag KUNGABARN  (Vykort)

När det funnits gott om kungliga barn, har det utgivits många vykort med motiv av

dessa. Nu, när det är aktuellt med nya kungabarn, får se hur tidigare generationer

har avbildats på vykort, från början av 1900-talet och framåt. Bildvisning.

Vykortsbyte. Kaffe med tillbehör.

30 onsdag ÅRSMÖTE MED TRYCKSAKSAUKTION

Härmed kallas till årsmöte med Samlarföreningen S:t Erik. Efter mötet följer en auktion med Bosse Bark vid klubban. Högst fem poster – endast böcker och andra trycksaker – kan du lämna in från kl 18.00.

Kaffe med hembakade goda kakor bjuder vi på i afton. Välkommen till en trevlig kväll i din samlarförening!

6 onsdag UDDA VAPENKONSTRUKTIONER  (Vapen)

Ta med udda och avvikande vapenkonstruktioner som du har i din samling, att visa och berätta om.

Ta gärna även med andra föremål för visning, byte eller försäljning.

12 tisdag KUNGSHOLMEN  (Vykort)

Vi får se ett urval vykort från en stadsdel med många industrier, myndigheter och sjukhus, och där invånarna till stor del var arbetare.

Vykortsbyte. Kaffe med dopp.

19 tisdag TENN  (Antik och kuriosa)

Olika typer av tennföremål. Ta med stop och tallrikar och gärna udda föremål.

11 onsdag SCOUTERNAS MUSEUM  OBS KL 17.00 – CA 19.00
 INTRUMENTVÄGEN 19 I ÖRNSBERG(T-bana station Örnsberg. När du går ut från biljetthallen, håll till vänster och gå runt hörnet. Nu ser du Örnsbergsvägen. Gå till höger nerför backen ungefär 10 meter. Gå över gatan och in på Jakobsdalsvägen. Gå 30 meter, sväng vänster in på Instrumentvägen. Kansliet ligger längst ner i svängen, nummer 19)Säsongen avslutas traditionsenligt med ett museibesök, i år på det rätt nyöppnadeScouternas museum i anslutning till scouternas rikskansli i Örnsberg, Hägersten.Vi får en guidad av visning av museet och avslutar med att fika. Välkommen!Se även scouternas hemsida www .scouterna.seBesöket är kostnadsfritt, men vi behöver veta hur många som kommer.Anmälan senast 9/5 till Göran Heijtz via
email goran.heijtz (a) telia.com
eller telefon 08-10 83 62 (dagtid) eller 070-710 83 60.