Aktuellt program våren 2017

Uniform / Vapen On 11 On 8 On 8 On 5
Vykort To 26 Ti 28 To 23 Ti 18

* Ti 14/3 ÅRSMÖTE
** To 27/4 LITOGRAFISKA MUSEET, Sundby gårdsväg 6, Huddinge, kl 18.30 – ca kl 20.

HARTWICKSKA HUSET, S:t Paulsgatan 39 C (ingång från gården)

11 onsdag SVENSK REVOLVER m/1887 (Vapen)
Svensk revolver m/1887 med tillbehör, mm.
Ta med egna föremål för visning, byte eller försäljning.
17 tisdag FINLANDS 100-ÅRS JUBILEUM (Antik och kuriosa)
Finland firar 100 år som självständig nation 2017. Vinterkriget och fortsättnings-kriget ur en lottas synvinkel. Anita Lalander, lottans dotter, visar och berättar om en dagbok från fronten. Boken kommer att finnas till försäljning, på både svenska och finska.
26 torsdag ART DECO-VYKORT (Vykort)
Efter utländsk influens kom många svenska vykortskonstnärer under åren omkring 1930 att utföra många fina motiv i så kallad Art deco-stil. Det var konstnärer som Einar Nerman, Gerda Rylander, Birger, Helfrid Selldin m fl. Bildvisning.
Vykortsbyte. Kaffe med tillbehör.
8 onsdag TILLBEHÖR TILL VAPEN OCH UNIFORMER (Uniform)
Kvällens ämne handlar om alla tillbehör till vapen och uniformer, såsom bärläder till bajonetter, kartuschlådor, hölster, gevärsremmar, skärp, schatull mm.
Ta med egna föremål för visning, byte eller försäljning.
22 onsdag KAPITALET I METALLER (Antik och kuriosa)
Viveca Linderström berättar om kapitalet i metaller, från forntid till våra bönders smycken. Vivecas bok, om dräktsilver, kommer också att finnas till försäljning.
Ta gärna med egna äldre smycken som du vill visa och få värderade.
Kaffe med dopp som vanligt.
28 tisdag VYKORTSBYTE (Vykort)
8 onsdag HUSKVARNAVAPEN (Vapen)
Vi tar med oss Huskvarnavapen av alla typer och modeller för visning, byte eller försäljning.
14 tisdag ÅRSMÖTE MED TRYCKSAKSAUKTION

Härmed kallas till årsmöte med Samlarföreningen S:t Erik. Efter mötet följer en auktion med Bosse Bark vid klubban. Högst fem poster – endast böcker och andra trycksaker – kan du lämna in från kl 18.00.

23 torsdag 1910-TALETS VYKORT (Vykort)
Hur såg 1910-talets vykort ut och hur påverkades de under ett årtionde som bl a
omfattade första världskriget? Bildvisning.Vykortsbyte.
5 onsdag SVENSKA BAJONETTER (Vapen)
Svenska bajonetter, stickertar och deras tillbehör.
Ta med egna föremål för visning, byte eller försäljning.
11 tisdag SAMESLÖJD OCH SAMERNAS KULTUR (Antik och kuriosa)
Ta med äldre hantverk som textilier, knivar, föremål av renhorn, trolltrummor mm. Vi presenterar våra föremål och berättar om dem. Kanske finns det någon duktig
medlem på detta område, som kan hjälpa till.
18 tisdag SÖDERMALM (Vykort)
Vi får se ett urval vykort från en stadsdel med olika typer av bebyggelse, och som förändrats mycket genom åren från 1900-talets början och framåt.
Vykortsbyte. Kaffe med dopp.
27 torsdag LITOGRAFISKA MUSEET OBS KL 18.30 – CA 20.00
SUNDBY GÅRDSVÄG 6 I HUDDINGE
Säsongen avslutas traditionsenligt med ett museibesök, i år på det för många
kanske helt okända Litografiska museet i Huddinge. Vi får en guidad visning av museet och också praktiskt se hur det gick till att förbereda stenar för tryckning. Ta tillfället att få en mycket intressant förevisning av ett hantverk som inte längre exi-sterar. Vi avslutar med att fika. Välkommen!Se även museets hemsida http://www.litografiskamuseet.sePendeltåg från Stockholm C mot Södertälje kl 17.46 till Huddinge, därifrån buss 709 motLänna handelsplats kl 18.11 till Sundby gård (kl 18.25).Med bil Huddingevägen, ta av vid Huddinge C väg 259 mot Haninge. Sundby gård ligger utmed vägen.S:t Erik står för kostnaderna, men antalet för besöket är begränsat till max 20.
Anmälan till Göran Heijtz via email goran.heijtz(a)telia.com eller telefon 070-710 83 60.