Aktuellt program hösten 2016

Antik och kuriosa Ti 13 To 6  Ti 8
Uniform / Vapen On 28 On 12 On 16 On 14
Vykort Ti 27 Ti 25 To 24

* To 8/12 SANKT ERIK 75 ÅR, JUBILEUMSMÖTE.

HARTWICKSKA HUSET, S:t Paulsgatan 39 C (ingång från gården).

13 tisdag LUFFARARBETEN / TRÅDARBETEN (Antik och kuriosa)
Ett spännande område med många udda föremål. Ta gärna med egna saker att visa och berätta om. Det går naturligtvis bra att byta eller sälja om man så vill.
27 tisdag SVENSKA FLAGGAN (Vykort)
I år är det 100 år sedan Svenska Flaggans Dag, numera Nationaldagen, instiftades. I samband med dessa årsdagar har ibland vykort utgivits och vi får se en del av dessa, men även andra vykort med flaggor, från unionsflaggan och framåt. Vykortsbyte.
28 onsdag SOMMARENS FYND (Vapen)
Efter en förhoppningsvis givande sommar med många besök på marknader, loppi-sar och auktioner mm, träffas vi och gläds åt allas fynd. Ta även med andra intres-santa vapen och tillbehör att visa och diskutera omkring. Ta med saker att sälja, så får de som inte gjort sommarens fynd en chans.
6 torsdag HANDBEKLÄDNADER (Antik och kuriosa)
Handskar, vantar och andra handbeklädnader i olika material och utföranden. Ta gärna med egna exempel och berätta om dem. Camilla Svensson pratar om och beskriver olika textilmaterial.
Kaffe med dopp finns.
12 onsdag KLUBBAR OCH FÖRENINGAR (Uniform)
Olika klubbar och föreningar med inslag av stiftare med militär anknytning. Tag med egna föremål att visa och berätta om.
25 tisdag VYKORTSBYTE (Vykort)
8 tisdag VASALOPPET (Antik och kuriosa)
Ta med egna prylar och minneskuriosa mm, kanske en egen berättelse.
16 onsdag KARBINER OCH ANDRA KORTARE VAPEN (Vapen)
Karbiner, kadettgevär, skolgevär, försöksmodeller m. fl. kortare vapen. Tag med egna föremål att visa och berätta om.
24 torsdag ÖSTERMALM (Vykort)
En stadsdel som totalt förändrades i början av 1900-talet, från fattigdom till nya områden för välbärgade såsom Strandvägen, villastaden och Lärkstan. Vi får se exempel från hela stadsdelen, både före och efter förändringarna. Vykortsbyte.
8 torsdag SANKT ERIK 75 ÅR – JULAVSLUTNING MED AUKTION

År 1941, mitt under andra världskriget bildades Samlarförbundet Nordstjärnan och också som första lokalavdelning, Samlarföreningen Sankt Erik.

För att fira föreningens 75-åriga tillvaro, bjuder vi idag på något extra gott och mättande, så var gärna lite hungrig när du kommer.

På traditionellt sätt har vi också en auktion med julanknytning, med Bosse Bark vid klubban. Medtag föremål till auktionen.

SAMTLIGA MEDLEMMAR I SANKT ERIK ÄR HJÄRTLIGT VÄLKOMNA.
Ingen föranmälan är nödvändig.

14 onsdag SKJUTBANEGEVÄR (Vapen)
Vi tittar på skjutbanegevär som t. ex. Original Will, J. O. Ahlstedt, Excellent, Haenel m. fl. Tag med egna föremål att visa och diskutera omkring.